Selecteer een pagina

Tegenwoordig is het maken van een website een stuk minder ingewikkeld. In principe zou iedereen met een toetsenbord een website kunnen opzetten. Maar moet je dat wel willen? Moet je het maken van een website niet aan de professionals overlaten?

Een website is een vereiste

Het hebben van een goed werkende website is tegenwoordig essentieel voor bedrijven. Klanten en andere relaties nemen de website als uitgangspunt wanneer zij zoeken naar meer informatie. Daarnaast functioneert de website ook als visite kaartje. Werkt een website slecht of is deze lelijk, wat zegt dit dan over het bedrijf? Wanneer zij geen goede website hebben, zijn hun producten of diensten dan wel van kwaliteit. Voor veel bedrijven is dit de reden om een website te laten maken door de professionele webdesigner.

Wat doet een webdesigner

De webdesigner is verantwoordelijk voor de vormgeving en het ontwerp van een website: letterlijk het designen van de website. De webdesigner luistert naar jouw wensen en creëert dan samen met de developer jouw website. Het grote voordeel? De website werkt naar behoren en is precies zoals jij dat wilt.

De prijs van een webdesigner

Tuurlijk het is wat prijziger, maar het gebruiken van een houtje-touwtje website kost uiteindelijk meer. Zeker wanneer er iets mis gaat, is het hebben van een professionele webdesigner belangrijk. Met vragen, aanpassingen of uitbreidingen kan je bij hem of haar terecht. Deze worden dan ook tijdig opgelost. Qua kosten valt het inhuren van een webdesigner ook mee. Zo zijn er veel freelance webdesigners die voor een redelijke prijs werken.

Content is net zo belangrijk

Naast de functionaliteit en het design van de website, is de content op de website net zo belangrijk. Je wilt als bedrijf dat jouw website potentiële klanten omzet in daadwerkelijke klanten. Hierin speelt de inhoud van de website een cruciale rol. Deze moet overtuigend en informerend tegelijk zijn. Ook wil je rekening houden met de SEO van je website. Dit zijn veel factoren die verwerkt moeten worden in de tekst op de website. Het is daarom verstandig om een (freelance) copywriter in te schakelen. Een copywriter weet de tekst op jouw website zo te schrijven dat deze de bezoeker begeleid en overtuigd met jou in zee te gaan.

Door wie laat jij je website maken?

Dus door wie laat jij jouw website maken? Wordt het die goedkope amateur of de professionele webdesigner? En de teksten, schrijf je die zelf of gebruik je de kennis van een ervaren copywriter. Als je echt iets met je website wilt bereiken, maak dan de keus om te investeren in de professionals. �L